دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی:

حمایت از افکار تکفیری و افراطی به صلاح جامعه اسلامی نیست

ایسنا/هرمزگان نشست دو روزه اعضا شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی از امروز در قشم آغاز شده است.

حجت الاسلام و المسلمین حمید شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در این نشست امروز شنبه 15دیماه، گفت: گفت وگوهای بین مذاهبی، ظهور فناوری های نوین ارتباطی و رشد نهادهای علمی پژوهشی از جمله فرصت های حوزه تقریب است.

حجت الاسلام شهریاری با اشاره به اینکه حمایت از افکار تکفیری و افراطی به صلاح جامعه اسلامی نیست افزود: همه کشورهای اسلامی کنفرانس صلح، وحدت یا تقریب برگزار کردند و این یک فرصت در جهان اسلام تلقی می شود.

وی گفت: اختلافات سیاسی در کشورهای اسلامی و رواج تفکرات تکفیری و افراط گرایی هنوز در برخی مناطق از جمله مدارس پاکستان وجود دارد که باید برای آن چاره اندیشی شود.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: چالش های حقوق بین الملل و ناتوانی سازمان های بین المللی برای پیشگیری از جنگ از جمله مشکلات است.

حجت الاسلام شهریاری افزود: این سازمان بعد از جنگ جهانی دوم ایجاد شده است، اما تاکنون نتوانسته از هیچ جنگی و درگیری جلوگیری کند.

وی گفت: پیشنهاد ما این است که به جای شورای امنیت، شواری عدالت در سطح جهانی درست شود.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به بررسی نقاط قوت این مجمع اشاره کرد و گفت: تجربه چند دهه فعالیت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی واقعا اثرگذار بوده و نام مجمع را در سطح جهانی مطرح کرده است.

شهریاری افزود: شبکه گسترده علما و اندیشمندان، برگزاری کنفرانس های بین المللی و بهره وری از سامانه های پیشرفته فنآوری اطلاعات از دیگر نقاط قوت ماست.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین حمید شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، مولوی اسحق مدنی رییس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین غلامرضا حاجبی امام جمعه قشم، شیخ خطیبی امام جمعه اهل سنت قشم، علما، اندیشمندان، روحانیون و شیوخ اهل سنت از دیگر میهمانان این نشست شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب در بزرگ ترین جزیره ایرانی خلیج فارس هستند.

مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در سال 1369 با دستور حضرت آیت الله امام خامنه ای و انتصاب دبیرکل و اعضای شورای عالی از سوی معظم له آغاز به کار کرد.

شورای عالی مجمع، در اولین گام، اساسنامه و ساختار مجمع را تصویب نمود و ارکان آن را بر سه اساس علمی و فرهنگی و ارتباطات داخلی و بین المللی بنا گذاشت.

رسالت مجمع جهانی تقریب «ارتقای سطح آشنایی و آگاهی و تعمیق تفاهم بین پیروان مذاهب اسلامی و تقویت احترام متقابل و تحکیم رشته های اخوت در بین مسلمانان بدون هیچ گونه تمایزی از لحاظ تعلقات فرقه ای، قومی یا ملی آنان به منظور رسیدن به امت واحده اسلامی است.»

این مجمع متشکل از ده ها تن از علمای مذاهب اسلامی در کشورهای مختلف جهان است که به عنوان منادی تقریب و وحدت در جهان اسلام و زمینه ساز تعامل میان پیروان مذاهب مختلف اسلامی تلاش می کنند.

از مهمترین اهداف تشکیل مجمع تقریب مذاهب اسلامی می توان به کمک برای احیا و گسترش فرهنگ و معارف اسلامی و دفاع از حریم قرآن و سنت پیامبر اکرم(ص)، کوشش در راه ایجاد آشنایی و تفاهم بیشتر بین علما، متفکران و پیشوایان مذهبی جهان اسلام در زمینه های اعتقادی، فقهی، اجتماعی، سیاسی و همچنین گسترش اندیشه تقریب در بین اندیشمندان جهان اسلام و انتقال آن به توده های مسلمان و آگاه کردن آنان از توطئه های تفرقه انگیز دشمنان اسلام یاد کرد.

رفع بدبینی ها و شبهات بین پیروان مذاهب اسلامی، کوشش در تحکیم و اشاعه اصل اجتهاد و استنباط در مذاهب اسلامی، تلاش در ایجاد هماهنگی و تشکیل جبهه واحد در مقابل توطئه های تبلیغاتی و تهاجم فرهنگی دشمنان اسلام بر اساس اصول مسلم اسلامی از دیگر اهداف وجودی این مجمع است.

نشست مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی پانزدهم و شانزدهم دی ماه با حضور 17 تن از اعضای ایرانی این مجمع در جزیره قشم برگزار می شود.

انتهای پیام

نظرات

captcha